Fellesareal

5. etasje – Takterrassen

Takterrassen

På takterrassen finnes bord og stoler/benker med plass til hele familien, venner, eller gode naboer. Terrassen med svært gode solforhold brukes av beboerne til avslapning og til middagssammenkomster og grilling. Storgrillen rengjøres og settes bort under høst-dugnaden, og rengjøres og tas frem under vår-dugnaden og er flittig i bruk under sommerhalvåret.

4. etasje – TV-rommet og Gjesterom 2

TV-rommet

TV-rommet kan benyttes av beboere og deres besøkende i gjesterommene. Her er det en stor TV, DVD spiller og to store sofaer perfekt for en filmkveld for voksne, unge eller barn. TV-rommet har også tilknyttet en felles-balkong. Styret oppfordret til at man generelt bør unngå høylytte (telefon)samtaler eller bråk på balkongene.

Gjesterom 2

I 4. etasje befinner et av borettslagets to gjesterom seg. Gjesterommene kan reserveres for en uke av gangen. Reservasjonslisten finner du på oppslagstavla ved siden av inngangen til trappeoppgangen. Rommet koster kr. 100,- pr. natt. Det du skylder etter bruk betales inn på konto 6005.05.70862. Rommet og badet skal vaskes etter bruk. Gjesteromsnøkler fås hos og leveres tilbake til en av styremedlemmene. Kontakt Mats Brekke hvis du lurer på noe.

3. etasje – Lekerommet

Lekerommet

Lekerommet er for barna i borettslaget og for besøkende barn. Rommet er utstyrt med sklie og en rekke leker. For å sikre barnas trivsel er det viktig at rommet ryddes etter bruk.  Lekerommet har også tilknyttet en felles-balkong der barnas foreldre kan sitte å snakke mens barna leker. Døren til balkongen er barnesikret.

Styret oppfordrer foreldre som tar med barna sine til lekerommet om å ta hensyn til naboene. Ved bruk av lekerommet tidlig om morgenen, før klokken 09:00, sørg for at dør mot balkong er lukket. Generelt bør man også unngå høylytte (telefon)samtaler eller bråk på balkongene.

2. etasje – Syrommet og Gjesterom 1

Syrommet

Rommet benyttes flittig av en del av husets beboere. Symaskinene og noen av de andre hjelpemidlene er private, og kan ikke benyttes uten videre. Det finnes også et strykejern og strykebrett dersom man har behov for det. I tillegg har rommet et byttestativ med klær, der kan man henge klær man tror noen andre i borettslaget vil ha, og de kreative ”designerne” kan bruke de gamle klærne til å skape nye tidsriktige plagg. Også syrommet er tilknyttet en fellesbalkong. Styret oppfordret til at man generelt bør unngå høylytte (telefon)samtaler eller bråk på balkongene.

Gjesterom 1

I 2. etasje befinner et av borettslagets to gjesterom seg. Gjesterommene kan reserveres for en uke av gangen. Reservasjonslisten finner du på oppslagstavla ved siden av inngangen til trappeoppgangen. Rommet koster kr. 100,- pr. natt. Det du skylder etter bruk betales inn på konto 6005.05.70862. Rommet og badet skal vaskes etter bruk. Gjesteromsnøkler fås hos og leveres tilbake til en av styremedlemmene.  Kontakt Mats Brekke hvis du lurer på noe.

1. etasje – Storstua, Treningsrommet og Bakgården

Storstua

I 1. etasje ligger det et selskapslokale med tilknyttet storkjøkken. Lokalene står til beboeres disposisjon. Her avholdes fellesmiddager og andre fellesarrangementer som quiz, samt felles og private fester. Alle beboere kan låne storstua til sine aktiviteter, men det er ikke tillatt å leie ut til personer som ikke bor i borettslaget. Man reserverer storstua ved å skrive seg på en kalender som henger på oppslagstavla i vestibylen. Bruken av storstua er gratis. De eneste reglene som gjelder, er at brukeren gjør skikkelig rent etter seg og at husregler mht støy overholdes.

Storkjøkkenet har blant annet en skyllemaskin. Før tallerkener og bestikk settes inn i maskinen, må de vaskes. Før bruk er det viktig at du setter deg inn i hvordan skyllemaskinen brukes. Bruksanvisning er satt opp over maskinen. Utover dette har kjøkkenet alt av fasiliteter inklusiv et kjølerom.

Treningsrommet

Vegg i vegg med vestibylen, ligger treningsrommet. Her har borettslaget forkjellig typer treningsutstyr som beboerne i huset fritt kan disponere. Av fasiliteter, kan følgende nevnes: Smith maskin, skråbenk, manualer, multiapparat, spinningsykler, tredemølle, ribbevegg, stereoanlegg m.m. Ta kontakt med Henning Harholt om du lurer på noe.

Bakgården

I vår innbydende bakgård finnes sandkasse og noen enkle lekeapparater for barna, samt sittegrupper og bord. Bakgården kan brukes til sammenkomster og (felles)middager av beboerne. Det er egen grill tilhørende bagård. Noen av beboerne tar ansvar for å plante ut løker og blomster hvert år samt for å vanne. I bakgården finner du også en liten kompostbinge som kan brukes av beboerne. Det er viktig å merke seg at det er kun tillatt med hageavfall i kompostbingen (ikke matrester). Gresset klippes av vaktmester/GOS og trærne blir beskåret årlig av profesjonelle.

Kjelleren – Vaskeriet, Badstua, Aktivitetsrom og boder

Vaskeriet

Vaskeriet har to vaskemaskiner, en tørketrommel og et tørkeskap datert 2016. I FG6 har vi et reservasjonssystem der hver leilighet har en liten hengelås som henges på en tavle for å reservere vasketid. For at alle skal ha en oversikt over hvem som vasker, må låsene merkes med leilighetsnummer og/eller navn på eier. Vi har et system der du kjøper vasketid for en svært billig penge. En vask/tørketrommel/tørkeskap koster kr 5,-. Betalingen er kredittbasert og skjer via en betalingsautomat med vaskekort. Hver leilighet har et tilknyttet vaskekort. Betalingsautomaten registrerer antall vask/tørk per leilighet. Oppgjøret skjer 1-2 ganger i året. Har du mistet vaskekort eller nøkkel til hengelås, ta kontakt med styret.

 

Det er to vaskekurver i vaskeriet, og styret minner beboerne om å ikke fjerne/ta med seg disse. For at vaskeriet skal være et hyggelig sted for alle, ber vi videre om at de som bruker vaskeriet vasker etter seg. Dette omfatter også overflatene på vaskemaskinene samt fjerning av lo fra tørketrommelen. Det er satt opp en veileder for bruk av vaskemaskin og tørketrommel. Maskinene er ganske nye, og vi minner beboerne om å påse at bukselommer o.l er tomme for gjenstander før de settes inn i vaskemaskinene for å unngå skader/ytterligere slitasje.

Badstua

Badstua kan brukes av alle husets beboere. Reservasjonssystemet er enkelt: Heng en lapp på døra når du bruker badstua dersom du ikke ønsker besøk av andre. Badstua skal være slått av og døra låst når den ikke er i bruk. Når du ønsker å bruke rommet, er det derfor viktig at du i litt tid på forhånd slår på varmen. Etter bruk må badstua vaskes godt slik at den kan være klar for neste bruker. Det er også en dusj i badstuen, og et toalett vegg i vegg med vaskeriet.

Aktivitetsrom

I kjellerens ”vestibyle” er det satt opp et bordtennisbord til bruk for beboerne. Kroken ved bordtennisbordet benyttes også til ”byttekrok” i forbindelse med dugnader. I tillegg er det i kjelleren et eget biljardrom. Biljardrommet har et biljardbord og dartbrett, samt en liten bar i bakrommet med kjøleskap.

Øvrig fellesareal i kjelleren

I kjelleren er det i tillegg til beboernes kjellerboder og sykkelrom; to verkstedboder som kan brukes til snekring og maling, de er ikke utstyrt med verktøy.